Historia

Streetwise ry:n perusti Mika Önkki vuonna 1997. Nykyinen opetuskokonaisuus on hioutunut muotoonsa vuosien kuluessa saaden matkalla vaikutteita monista eri lähteistä ja tosielämän kokemuksista. 

Mika on opettanut itsepuolustusta vuodesta 1995 lähtien ja aktiivista harjoittelua eri kamppailulajeissa on takana yhteensä n. 30 vuotta. Hän on opettanut lukemattomia eri ammattiryhmiä mm: mielenterveyshoitajia, taksinkuljettajia, viranomaisia, opettajia, järjestyksenvalvojia, sosiaalityöntekijöitä, hoitohenkilöitä sekä muita erilaisten yritysten toimihenkilöitä, jotka joutuvat työssään kohtaamaan väkivaltaa.

Voidaan hyvällä syyllä sanoa Mikan olevan pioneeri realistisen itsepuolustuksen saralla Suomessa. Sen lisäksi, että hän on ensimmäisiä Suomalaisia Krav Maga -ohjaajia (vuodesta 1996), niin hän on tuonut Suomeen kamppailulegenda Paul Vunakin Progressive Fighting Systems -järjestelmän (JKD Concepts), sekä toisen legendaarisen itsepuolustusguru Tony Blauerin opit, valmistuessaan Blauer Tactical Systems -ohjaajaksi.

spear


© Streetwise ry 1997- 2018